250ml Tin - EVOO

Artikelnummer: 3085250
Vorige Artikel 2 van 3 Volgende
€ 8,75 (inclusief btw)
Voorraad 40 stuks

 

Hoe smaakt het ?  (Proefnotitie EVOO PICUAL). 

De Spaanse Picual olijf heeft een intense geur en smaak van groen, onrijp fruit. Deze olijf dankt zijn naam aan de puntige vorm.  De Picual - wiens opmerkelijke fruitigheid - in de neus doen denken aan vers gemaaid gras - vanwege de overvloed aan chlorofyl (een soort dextox) en de groenzwarte staat van de olijf -, olijf- en vijgenboombladeren, appel- en tomatenstruik.

In de mond is het complex vanwege de aard van de grondstof, het heeft een fluwelen intree en een onmiddellijke bitterheid en kruidigheid die merkbaar worden, maar in balans, met een matige en elegante intensiteit, niet overdreven. De smaak is zuiver en doet in eerste instantie denken aan de artisjok, gevolgd door de groene olijf waar hij vandaan komt, met al die tonen zoals hierboven beschreven. Het zoete kenmerk is licht, maar opvallend genoeg. De frisse afdronk en het samentrekkende en langdurige eindresultaat. Het is gemakkelijk te raden dat de stabiliteit, of de verlenging in goede staat van deze zeer complexe olie, gegarandeerd is.

KOUDE Extractie - Verkregen direct van de olijven (picual) door mechanische procedures - 250 ml (Tin verpakking). Met handige afsluitbare schenktuit.

Gebruik van Picual-olijfolie :

Wij stellen Picual olie voor de volgende toepassingen in de keuken:

  • Voor frituren, paneren, beslag en elk gebruik van olijfolie op hoge temperatuur
  • Voor lange stoofschotels
  • Als conserveermiddel voor worsten, vleeswaren, kazen en conserven in het algemeen (vanwege de hoge stabiliteit)
  • Om salades te kleden met sla, tomaten, enz. Een flinke scheut Picual olie kan groenten verbeteren die op zichzelf flauw of smakeloos zijn.
  • Als ontbijt op toast met natuurlijke tomaat

Kenmerken van picual olijfolie :

De meest uitgesproken kenmerken van Picual olie in vergelijking met andere variëteiten is de bitterheid , en als de olie jong is, ook de jeuk. Ook kenmerkend voor het, in gevallen waar de olie uit een vroege oogst komt, is de verscheidenheid aan kruidachtige aroma's , zoals olijfblad, gras, vijgenboom, tomaat en tomatenplant.

Het is een vollekrachtige olie die kan worden afgewezen door mensen die niet gewend zijn om olijfolie te consumeren, maar met een kleine hoeveelheid op een bord maakt het zijn aanwezigheid bekend.

Een ander belangrijk kenmerk van Picual olie is het hoge gehalte aan oliezuur (enkelvoudig onverzadigd), dat 80% van het volledige lipidenprofiel kan overschrijden. Dit, samen met het lage gehalte aan meervoudig onverzadigde zuren, maakt Picual olijfolie tot een van de meest stabiele olijfolie voor oxidatie en ranzigheid.

Daarom is Picual olijfolie het meest geschikt voor gebruik bij koken op hoge temperatuur , omdat het zijn eigenschappen behoudt in verschillende frituurcycli.

Eigenschappen van picual olijfolie:

Een van de belangrijkste kenmerken van Picual olijfolie is de stabiliteit tegen oxidatie, ranzigheid en temperatuurcycli bij het frituren.

Omdat het een hoog gehalte aan oliezuur heeft, en dit een van de verantwoordelijken is voor het verlagen van het slechte cholesterol (LDL) en het verhogen van het goede cholesterol (HDL), wordt Picual olie ten zeerste aanbevolen voor mensen met een hoog cholesterolgehalte.

Aan de andere kant helpt Picual olijfolie met zijn hoge gehalte aan polyfenolen, de oxidatie van vetten in de bloedbaan te verminderen en begint daardoor te verstoppen.

Kortom, Picual olijfolie is een van de gezondste olijfolievariëteiten.

 

© 2021 - 2023 Anna's Store | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel